Plantinstructies zadenpapier

Volg deze stappen

Hoe werkt het?
We hebben een uiterst simpel stappenplan waar je spontaan groene vingers van zou krijgen. De zaden kunnen het gehele jaar door geplant worden, maar de beste tijd is het voorjaar.
Boom cadeau
Hoe werkt het? We hebben een uiterst simpel stappenplan waar je spontaan groene vingers van zou krijgen. De zaden kunnen het gehele jaar door geplant worden, maar de beste tijd is het voorjaar.

De stappen op een rij:

STAP 1: VOORBEREIDEN
U maakt de confettirondjes eerst nat zodat het papier opengaat en de zaadjes vrijkomen.

STAP 2: PLANTEN
Nu komt het echte werk. Neem een potje met verse potgrond. Strooi daar de natgemaakte confettirondjes op en dek af met een laagje potgrond. Druk het zachtjes aan. Zet het potje binnen op een lichte, warme plek in huis.

STAP 3: WATER GEVEN Als je de zaadjes net hebt geplant geef je het een flinke scheut water. Hou de potgrond de eerste 10 dagen vochtig, zodat de zaadjes kunnen ontkiemen.

STAP 4: LAAT HET GROEIEN
Zodra de eerste zaadjes ontkiemen, blijf je het vochtig houden. Wel iets minder dan eerst, omdat de spruitjes snel kunnen verdrinken. Als vervolgens de plantjes wat steviger worden, geef je ze af en toe water, net wat ze nodig hebben om te kunnen groeien.

STAP 5: GENIET!
Als de plantjes steviger worden kun je ze verpotten of overzetten in de vaste grond buiten. Wanneer na een paar weken de plantjes gaan bloeien, kun je ervoor kiezen om ze af te snijden en in een vaasje te zetten, maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon in de pot of de grond laten zitten. Het is in ieder geval enorm genieten van zo’n mooi én duurzaam overblijfsel van een boodschap op groeipapier!Privacy | Algemene voorwaarden
© 2022 Copyright Groeigeschenk