Plantinstructies zadenpapier

Volg deze stappen

Hoe werkt het?
Hierbij het stappenplan om het zadenpapier te planten. De zaden kunnen het gehele jaar door geplant worden. Volg de stappen 1 t/m 5 en geniet van mooie kleurrijke bloemen!

Voor optimale kiemkracht is het het beste om de zaden koel en donker te bewaren totdat je ze gaat planten.
Boom cadeau
Hoe werkt het? Hierbij het stappenplan om het zadenpapier te planten. De zaden kunnen het gehele jaar door geplant worden. Volg de stappen 1 t/m 5 en geniet van mooie kleurrijke bloemen!

Voor optimale kiemkracht is het het beste om de zaden koel en donker te bewaren totdat je ze gaat planten.

De stappen op een rij:

STAP 1: VOORBEREIDEN
U maakt de confettirondjes eerst nat zodat het papier opengaat en de zaadjes vrijkomen.

STAP 2: PLANTEN
Nu komt het echte werk. Neem een potje met verse potgrond. Strooi daar de natgemaakte confettirondjes op en dek af met een laagje potgrond. Druk het zachtjes aan. Zet het potje binnen op een lichte, warme plek in huis.

STAP 3: WATER GEVEN Als je de zaadjes net hebt geplant geef je het een flinke scheut water. Hou de potgrond de eerste 10 dagen vochtig, zodat de zaadjes kunnen ontkiemen.

STAP 4: LAAT HET GROEIEN
Zodra de eerste zaadjes ontkiemen, blijf je het vochtig houden. Wel iets minder dan eerst, omdat de spruitjes snel kunnen verdrinken. Als vervolgens de bloemen wat steviger worden, geef je ze af en toe water, net wat ze nodig hebben om te kunnen groeien.

STAP 5: GENIET!
Als de bloemen steviger worden kun je ze verpotten of overzetten in de vaste grond buiten. Wanneer na een paar weken de bloemen gaan bloeien, kun je ervoor kiezen om ze af te snijden en in een vaasje te zetten, maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon in de pot of de grond laten zitten.Privacy | Algemene voorwaarden
© 2023 Copyright Groeigeschenk